//caribemag.com/page/fp_subscribe

Fill in your email

Thank you for subscribing!

blauwsteegpietermaaihartjespietermaaijeepgriffioenkapperjolandamilesjazzpietermaaismalpietermaaismalpietermaaismallapartmentspietermaaismalmundosteegjepietermaaismal

1 > 2 > 3 > 4 > 5

VIDEO: Pietermaai Smal Lees verder »
VIDEO: gebakken banaan Lees verder »
VIDEO: Beleef Bonaire! Lees verder »
VIDEO: broodje kousenband Lees verder »
For a fashionable lifestyle Lees verder »

 

CURACAO - SEE & DO

 

 

PIETERMAAI SMAL

 

 

De wijk Pietermaai Smal in Willemstad is aan het transformeren in een opkomende hippe buurt. Een levendige wijk pal in het centrum, waar er van alles gebeurt op cultureel en muzikaal vlak zoals dat hoort in een artistiek, levendig, trendy en kleurvol volkswijkje wat veelal bevolkt wordt door studenten en stagiaires. In een ver verleden was Pietermaai Smal een wijk waar de welgestelde van Curaçao graag woonde en vertoefde. Maar na hevig verval in de jaren '70 en '80 ontstond hier een donkere, ruige sfeer met alle criminele ellende van dien. Inmiddels is de buurt aan het opkrabbelen en is Pietermaai Smal bezig met een flinke restyling. En dat is te merken. Er is hier van alles te ontdekken en dat maakt het absoluut een bezoek waard.

 

In de kleine kleurvolle steegjes vind je er onder andere de hippe jazzbar Miles waar de legendes uit de jazzscene in een toepasselijke donkere, setting nog volop te horen zijn. In het nabij gelegen café / restaurant Mundo Bizarro met haar schattige balkonnetjes en Cubaanse inrichting kun je overdag genieten van een prima latte macchiato en zit je er op een zwoele avond bij te komen met een glas rosé in hand.

 

Nieuwe jonge kunstenaars bewonderen die hier hun galeries houden. Maar ook je haren laten fatsoeneren bij lokale kapper Yolanda Willis, chique flessen wijn scoren bij de wijnhandel en dan s'avonds een een vorkje prikken in de 'Carib Asian' hapjes bij restaurant Ginger. Het kan hier allemaal. Als kers op de taart is er sinds begin van dit jaar is ook een mini stadstrandje herrezen, 'Urban Beach'.  Hier kun je prima bijkleuren en loungen met uitzicht op de azuurblauwe zee. Stel je alleen niet in op wit poeder zand waar je met je voetjes doorheen sloft, maar een wat ruigere stenen en houten ambiance (uiteraard nog steeds met die laid-back Curaçaose ambiance).

 

De vele schattige, kleine gekleurde steegjes, dragen bij aan het dorpse intieme gevoel in deze wijk. Nog niet alles is opgeknapt in Pietermaai Smal, waar je overigens compleet veilig en gezellig vertoeft, maar dat geeft deze buurt juist nog dat extra levendige en rauwe randje. Bovendien je zit er pal naast het centrum, waar je in loopt om lekker te shoppen, de lokale markt op boten te bezoeken of gewoon te struinen langs de vele boetiekjes en naar het levendige publiek te kijken.


Share |

Address
Pietermaai Smal
Punda

Curacao
BATIDO'S
Een vitaminen boost op maat
Lees meer »

FUSHION FOOD
Voor de beste culinaire hoogstandjes van Aruba...
Lees meer »

GINGER
Ginger is uitstekend voor een avondje tafelen...
Lees meer »SEARCHCAPTAIN GOODLIFE
In de watertaxi naar kleine water paradijsjes...
Lees meer »

PLAYA KANOA
Als je sportief bent aangelegd kom je bij dit...
Lees meer »

MORNE ROUGE BAY
Een rustig kindvriendelijk strand en toch...
Lees meer »

BATHWAY BEACH
Een afgelegen strand met ruw zeewater vind je...
Lees meer »I AM CURACAO - MIRJAM GRIFFIOEN

“IK GEEF HET LEVEN KLEUR”
Lees meer »

I AM CURACAO - REBECCA PAZ

GLITZ, BECK & GLAMOUR
Lees meer »

I AM CURACAO - MARYTSA

“REBELLEREN TOT OP HET RANDJE”
Lees meer »

I AM CURACAO - EVERON JACKSON HOOI

“CURACAO IS THUIS”
Lees meer »

I AM CURACAO - JUNIOR TECLA

EEN MOOI MUZIKANTENBESTAAN
Lees meer »

I AM CURACAO - PIETERMAAI SMAL CREW

“ONDERNEMEN IS PASSIE EN BEVLOGENHEID”
Lees meer »

I AM CURACAO - PERNELL SATURNINO

DE PERCUSSIE KONING
Lees meer »
1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7